[ traducerea ortodoxă ]

Fiul unei femei dintre fiicele lui Dan, iar tatăl său e tirian. Acela ştie să facă lucruri de aur şi de argint, de aramă şi de fier, de piatră şi de lemn, de tort purpuriu, stacojiu şi albastru, de in şi de purpură; ştie să facă tot felul de sculpturi şi să îndeplinească tot ce i se va porunci, împreună cu meşterii tăi, cu meşterii domnului meu David, tatăl tău.

[ trad. interconfesională ]

-

[ traducerea Cornilescu ]

fiul unei femei dintre fetele lui Dan şi al unui tată tirian. El este meşter pentru lucrările în aur, în argint, în aramă şi în fier, în piatră şi în lemn, în materii vopsite în purpură şi în albastru, în materii de vison şi cârmâz, şi pentru orice fel de săpături şi lucruri meşteşugite care i se dau de făcut. El va lucra cu oamenii tăi iscusiţi şi cu oamenii iscusiţi ai domnului meu David, tatăl tău.

[ Noua trad. în română ]

El este fiul unei danite şi al unui tirian, un om care ştie să lucreze în aur, în argint, în bronz, în fier, în piatră, în lemn, precum şi cu fire de culoare purpurie, albastră şi stacojie şi cu fir de in subţire; poate face orice fel de gravură şi poate îndeplini orice fel de plan care i se dă de făcut. El va lucra împreună cu oamenii tăi iscusiţi şi împreună cu oamenii iscusiţi ai stăpânului meu David, tatăl tău.

[ traducerea GBV 2001 ]

fiul unei femei dintre fiicele lui Dan, şi al cărui tată era un bărbat din Tir, priceput să lucreze în aur şi în argint, în aramă, în fier, în piatră şi în lemn, în purpură, în albastru şi în in subţire şi în stacojiu şi să facă orice fel de gravură şi să inventeze orice invenţie care i se va da, cu oamenii tăi pricepuţi şi cu oamenii pricepuţi ai domnului meu David, tatăl tău.

[ trad. fidelă King James ]

Fiul unei femei dintre fiicele lui Dan, şi tatăl său a fost un bărbat din Tir, iscusit în lucrarea cu aur şi cu argint şi cu aramă şi cu fier şi cu piatră şi cu lemn şi cu purpură şi cu albastru şi cu in subţire şi cu stacojiu, de asemenea să cioplească orice fel de cioplitură şi să conceapă orice plan care i se va da, cu oamenii tăi iscusiţi şi cu oamenii iscusiţi ai domnului meu David, tatăl tău.

vezi pasaje de legatura